Ode to Mies




TITLE

Ode to Mies



STUDENT Chase White
University of Texas at San Antonio


FACULTY SPONSOR Candid Rogers
University of Texas at San Antonio

 



JUROR COMMENTS  

This winning design is a simple conceptual counter point to the Farnsworth House. The building is an earth-bound courtyard building that helps visitors focus on the sky and water relationships to the site and building. The design also investigates a flood mediation strategy to the house itself. 



DESCRIPTION  

 

The proposed visitors center, like the Farnsworth House, is constructed from readily available industrial materials like tubular steel and perforated metal panels that are rolled into curves. The proposed visitors center takes the Farnsworth House'€™s unique relationship with water, and celebrates it. From the initial sightseers of the 1950€™s arriving by kayak to take in a glimpse of the new modern masterpiece, to the realities of flooding, the project and site planning fully engage these hydrological relationships.